Hogyan tartja a Fiber teljes, javítja az egészséget, és segíti a súlyvesztést
Sokan hozzákapcsolják a rostot az emésztőrendszer egészségéhez és a testi funkciókhoz, amelyeket nem gondolnánk. Azonban az étrendi rostokban gazdag ételek fogyasztása sokkal többet tehet, mint amennyire rendszeres. Ez csökkentheti a szívbetegség, a stroke és a cukorbetegség kockázatát, javíthatja a bőr egészségét, és segíthet a fogyásban. Ez még segíthet a vastagbélrák megelőzésében is. A legtöbbünk azonban nem elég közel eszik. Ezen tippek használatával több rostot adhat a diétához, segíthet megelőzni a súlyos betegségeket, és nézni és érezni a legjobbat.
A rost, más néven durva szál, a növényi alapú élelmiszerek (szemek, gyümölcsök, zöldségek, diófélék és bab) része, amelyet a test nem tud lebontani. Átmegyedik a testen, megtartva az emésztőrendszert tiszta és egészséges állapotban, enyhíti a bélmozgást, és a testből kiüríti a koleszterint és a káros rákkeltő anyagokat.
Az oldhatatlan rost vízben nem oldódik. Ez a terjedelmes rost, amely segít megakadályozni a székrekedést, és a teljes kiőrlésű gabonában, a búza gabonafélékben és a zöldségekben, például sárgarépában, zellerben és paradicsomban található.
Az oldható rost vízben oldódik, és segít a vércukorszint csökkentésében és a koleszterinszint csökkentésében. Jó források közé tartozik az árpa, zabpehely, bab, dió és gyümölcs, például alma, bogyó, citrusfélék és körte.
Számos élelmiszer oldható és oldhatatlan rostot tartalmaz. Általában minél természetesebb és feldolgozatlanabb az élelmiszer, annál magasabb a rostban. A húsban, tejtermékben vagy cukorban nincs rost. A finomított vagy „fehér” élelmiszerek, mint például a fehér kenyér, a fehér rizs és a sütemények, szálak egészét vagy nagy részét eltávolították.