Az egészséges táplálkozás elengedhetetlen a jó egészség

Védi Önt sok krónikus, nem fertőző betegségtől, mint például a szívbetegségtől, a cukorbetegségtől és a ráktól. Az egészséges táplálkozás szempontjából elengedhetetlen a különféle ételek fogyasztása és kevesebb só fogyasztása, cukrok és telített.

A rost egészségügyi előnyei

A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy tíz amerikai közül kilenc nem eszik elég rostot; és a világ más részein élő emberek is nagyon rövidek. A probléma egy része lehet a szál- és a fürdőszoba szokások közötti kapcsolat. Igen, a rost egészséges és hatékony módja a rendszeres működésnek. De ez nem az egyetlen oka annak, hogy mi többet kellene bevonnunk az étrendünkbe. Számos különböző tanulmány rávilágított arra, hogy a magas rosttartalmú étrend enyhítése növelheti az immunrendszert és az általános egészséget, és javíthatja a megjelenését és érzését. Néhány előny az alábbiak:

Emésztési egészség. Hagyjuk először ezt az utat. A diétás rostok normalizálják a bélmozgásokat a széklet feltöltésével és könnyebbé teszik őket. Ez segíthet a székrekedés és a hasmenés enyhítésében és megelőzésében. Rengeteg szálfogyasztás is csökkentheti a divertikulitisz (bélgyulladás) kockázatát, az aranyér, az epekő, a vesekövek és az irritábilis bél szindróma (IBS) enyhítését. Néhány tanulmány azt is jelezte, hogy a magas rosttartalmú étrend segíthet a gyomorsav csökkentésében és csökkentheti a gastroezofagális reflux zavar (GERD) és fekélyek kockázatát.

Szívbetegség. A szál, különösen az oldható rost, minden szív-egészséges étrend fontos eleme. A magas rosttartalmú étrend étkezése javíthatja a koleszterinszintet az LDL (rossz) koleszterinszint csökkentésével. A magas szálbevitel csökkentheti a metabolikus szindróma kockázatát, a koszorúér-betegséggel, a cukorbetegséggel és a stroke-tal kapcsolatos kockázati tényezők egy csoportját. A rost segíthet csökkenteni a vérnyomást, csökkentheti a gyulladást, javíthatja a HDL (jó) koleszterinszintet, és megakadályozhatja a hasüreg felszínét.

Cukorbetegség. A magas rosttartalmú étrend - különösen a gabonafélék oldhatatlan rostja - csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. Ha már rendelkezik cukorbetegséggel, az oldható rostok fogyasztása lassíthatja a cukor felszívódását és javíthatja a vércukorszintjét.

Rák. Vannak olyan kutatások, amelyek arra utalnak, hogy a magas rosttartalmú étrend elfogyasztása segíthet megelőzni a vastagbélrákot, bár a bizonyítékok még nem meggyőzőek. A magas rosttartalmú élelmiszerekben gazdag étrend szintén alacsonyabb kockázatot jelent az egyéb gyakori emésztőrendszeri rákok, köztük a gyomor, a száj és a garat esetében.

Bőr egészsége. Amikor az élesztő és a gombák a bőrön keresztül ürülnek ki, kitöréseket vagy pattanásokat okozhatnak. Az étkezési rost, különösen a pyllium héj (egyfajta növényi mag), a toxinokat ki tudja öblíteni a szervezetből, javítva a bőr egészségét és megjelenését.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 2
Heti: 3
Havi: 17
Össz.: 2 281

Látogatottság növelés
Oldal: A rost egészségügyi előnyei
Az egészséges táplálkozás elengedhetetlen a jó egészség - © 2008 - 2024 - maroon.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »